Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 19 november 2014 @ 00:04 door Travelboy , 946 keer bekeken

De Britse prijsvechter EasyJet wil na 18 jaar een grote slag maken op Schiphol. Dat zei topvrouw Carolyn McCall gisteren bij de presentatie van de goede jaarcijfers.

 

EasyJet draaide in het derde kwartaal £4,5 miljard pond omzet, ruim 6% meer dan in 2013, en een winst voor belasting van £581 miljoen, een plus van 22%. Bijvoorbeeld KLM scoort aanzienlijk minder.

 

„Dit is voor het vierde opeenvolgende jaar een recordwinst”, aldus McCall. „We gaan nu steeds meer voor de zakenreiziger, onder meer op Schiphol, waarvoor we ook een bonusprogramma testen met voordelen voor veelvliegers. Meer dan de helft van reizigers vliegt vaker met ons.”

 

EasyJet vervoerde afgelopen jaar 65 miljoen passagiers, een groei van bijna 7%, met een gemiddelde bezettingsgraad in de vliegtuigen van meer dan 90%. „We gaan voor 5% winstgevende groei per jaar”, voorspelde McCall.

 

Directeur Nederland William Vet zei dat EasyJet er komend voorjaar „vol ingaat op Schiphol, als we een eigen basis met drie permanent gestationeerde vliegtuigen openen. Het aantal bestemmingen vanaf Amsterdam groeit daardoor van 20 naar 26, met veel gunstiger vertrektijden voor dagjesmensen. Niet alleen een aanval op KLM, maar vooral ook een vergroting van de Nederlandse markt.”

 

Volgens Vet kan het aantal eigen vliegtuigen op Schiphol fors toenemen. „In Milaan hebben we 19 toestellen staan. Waarom zou dat op termijn niet in Amsterdam kunnen? Het aantal zakenreizigers op onze vluchten bedraagt nu al 30%, maar kan makkelijk groeien naar de helft.”

 

bron: www.telegraaf.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.