Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 april 2014 @ 20:49 door Travelboy , 1054 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft onlangs laten weten definitief vanaf Lelystad Airport te gaan vliegen. Eerder liet de maatschappij weten dat onder geen beding te willen. Later spraken directieleden elkaar tegen in de pers.

 

Satellietluchthaven van Schiphol
De luchtvaartmaatschappij kondigde aanvankelijk ook aan geen zitting te nemen aan de Alderstafel, waarin wordt gepraat over de toekomst van Lelystad Airport. Het vliegveld moet vanaf 2017 vakantievluchten overnemen van Schiphol, omdat de nationale luchthaven tegen haar grenzen aanloopt. Lelystad moet daarom worden ontwikkeld tot satellietluchthaven van Schiphol.

 

Wekelijks 15 tot 20 vluchten op Lelystad
Ook twee weken geleden waren de berichten van Corendon nog diffuus. Liet de directeur van de vliegmaatschappij in het Haarlems Dagblad weten wel op Lelystad te gaan vliegen, een directielid sprak dat vervolgens tegen. Uiteindelijk gaf de maatschappij aan in de toekomst in ieder geval wekelijks vijftien tot twintig keer op Lelystad te willen vliegen. De lagere tarieven maken dat aantrekkelijk. Omdat er op Lelystad echter geen nachtvluchten mogelijk zijn, wil Corendon ook op Schiphol blijven vliegen.

 

bron: www.flevopost.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.