Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 11 juni 2014 @ 18:59 door Travelboy , 959 keer bekeken

Er gaat niet meer gevlogen worden vanaf vliegveld Twente. De provincie en de gemeente Enschede hebben de stekker uit een doorstart getrokken, zo blijkt uit plannen die zij hebben opgesteld voor het gebied rond de luchthaven, die al ruim zes jaar dicht is.

 

Gemeente en provincie hebben vier scenario's ontwikkeld en in alle opties is commerciële burgerluchtvaart niet opgenomen. Wel wordt in een aantal plannen ruimte gelaten voor bijvoorbeeld lesvluchten en zweefvliegen, iets wat nu ook al gebeurt.

 

Belangrijkste reden om te stoppen met de doorstart is dat de Europese Commissie betwijfelt of een overheidsbijdrage aan het vliegveld is toegestaan. Het nieuwe gemeentebestuur van Enschede had als voorwaarde gesteld dat Brussel akkoord zou gaan met financiële steun.

 

In maart van dit jaar zag het er nog zonnig uit voor de luchthaven. Toen besloot het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat luchthaven Twente als burgerluchthaven mag groeien tot 22.000 vliegtuigbewegingen per jaar. Dat zou neerkomen op 930.000 passagiers per jaar.

 

Bron: www.nos.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.