Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 april 2014 @ 04:36 door Travelboy , 1062 keer bekeken

Groningen Airport Eelde heeft vorig jaar minder vluchten en passagiers verwerkt dan in 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die maandag bekend zijn gemaakt.

 

Er werden in 2013 ruim 1600 vluchten verwerkt, goed voor zo'n 176.000 passagiers. Een jaar eerder waren dat nog iets meer dan tweeduizend vluchten en ruim 180.000 reizigers. De daling is met name het gevolg van het opheffen van de lijnverbindingen met Milaan-Bergamo en Marseille. Ryanair is daarmee gestopt vanwege onvoldoende aanbod van reizigers.

 

Directeur Marco van de Kreeke van het vliegveld zegt in een reactie van hogere cijfers uit te gaan. Volgens hem past het CBS een andere rekenmethode toe, waardoor een deel van de passagiers niet zou worden meegeteld. Het vliegveld houdt het op 203.000 reizigers vorig jaar. Dat zijn overigens wel vijfduizend minder dan een jaar eerder.

 

In 2012 werd na jaren verzet van actievoerders de verlengde start-en landingsbaan in gebruik genomen. De directie van Groningen Airport Eelde ging er vanuit dat het aantal bestemmingen, en dus ook het aantal passagiers, zouden toenemen maar dat is tot nu toe niet waargemaakt. Niet alleen Ryanair heeft zijn activiteiten op Eelde verminderd. Transavia heeft de wekelijkse vlucht van en naar het Spaanse Malaga komend zomerseizoen geschrapt

 

bron: www.rtvnoord.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.