Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 april 2014 @ 22:23 door Travelboy , 1010 keer bekeken

De Duitse luchthaven Niederrhein dreigt in financiële problemen te komen omdat luchtvaartmaatschappij Ryanair, als grootste vervoerder vanaf Weeze, 18 zomerbestemmingen heeft  geschrapt. De luchthaven heeft op korte termijn geld nodig om de toekomst van het bedrijf in ieder geval tot 2016 veilig te stellen.

 

Aanbod
 De directie wil zich voornamelijk richten op het vliegbedrijf zelf, en wil daarom een deel van het luchthaventerrein verkopen. Het regiobestuur van de Kreis Kleef heeft het aanbod gekregen om een stuk grond van 50 hectare aan te kopen voor 3,5 miljoen euro.

 

Geldkraan
 Aangezien het vliegveld een schuld van circa 34 miljoen euro bij de Kreis heeft, zijn binnen het regiobestuur twijfels gerezen over de vraag of het wel verstandig is om de geldkraan opnieuw open te draaien. Luchthavendirecteur Ludger van Bebber heeft deze week tegenover het dagblad Rheinische Post verklaard dat het niet om een krediet gaat, maar om een 'goede deal'.

 

Nederlande zakenman
 Critici vragen zich echter af waarom het terrein niet aan particuliere investeerders is aangeboden, bijvoorbeeld aan de Nederlandse zakenman Herman Buurman, de grootste investeerder en mede-eigenaar van Airport Weeze. Het Kreisbestuur besluit op 10 april over de grondaankoop.

 

Bron: www.gelderlander.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.