Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 11 januari 2014 @ 02:29 door Travelboy , 958 keer bekeken

Eindhoven Airport verwacht in 2014 door te groeien naar 3,7 miljoen passagiers, nadat het vorig jaar het verwachte aantal van 3,4 miljoen haalde. Het aantal passagiers groeide met 14 procent. In 2012 waren er net iets minder dan 3 miljoen passagiers.

 

Het aantal passagiers vanaf Maastricht Aachen Airport is flink gestegen. Vorig jaar reisden 465.000 passagiers via Maastricht, een stijging van 35 procent. In 2012 maakten 345.000 passagiers gebruik van het Limburgse vliegveld. Helaas wordt de mini-basis van Ryanair met ingang van 30 maart gesloten en verwacht Maastricht daardoor een flinke passagiers afname voor 2014.

 

Vliegveld Weeze heeft in 2013 in bijna 2,5 miljoen passagiers gehad, een groei van 12,7 procent tegenover het jaar daarvoor. Veel mensen uit Nederland maken gebruik van het vliegveld. Ryanair nam het leeuwendeel van die groei voor zijn rekening. De Ierse prijsvechter heeft op Weeze negen vliegtuigen gestationeerd. In de zomermaanden vloog Ryanair vanaf Weeze naar 57 bestemmingen. Omdat Ryanair dit jaar een stap terug doet, is het vliegveld terughoudend met de prognoses voor 2014.

 

Luchthaven Charleroi zag het aantal vliegtuigpassagiers vorig jaar met 4% toenemen vergeleken met jaar voordien. In totaal reiden 6.8 miljoen passagiers via de Waalse luchthaven. De stijging ligt iets boven de verwachtingen van de luchthavendirectie. Er kwamen vorig jaar ook 10 nieuwe bestemmingen bij. De vooruitzichten voor dit jaar zijn minder goed. Voor 2014 voorziet de luchthavenuitbater (BSCA) een daling van het aantal vluchten en passagiers door de start van Ryanair op de luchthaven van Zaventem. Charleroi blijft wel inspanningen leveren om het bestaande aanbod verder uit te breiden.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.