Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 03 december 2014 @ 19:11 door Travelboy , 1004 keer bekeken

Voor de nieuwe langeafstandsroutes die Lufthansa met de lowcostdochter Eurowings wil opstarten, zullen er zeven A330-200’s aan de vloot van Eurowings worden toegevoegd. Dat heeft de raad van bestuur van Lufthansa vandaag goedgekeurd. Daarmee wil Lufthansa vanaf eind 2015 goedkope langeafstandsvluchten aanbieden.

 

De nieuwe langeafstandsroutes zijn een uitbreiding van het Wings-concept dat Lufthansa aan het uitbouwen is. Dochtermaatschappijen Germanwings en Eurowings nemen daarbij alle Europese routes van Lufthansa over met uitzondering die van en naar de twee hubs in Frankfurt en München. Die volledige overheveling van vluchten zou volgende maand klaar moeten zijn.

 

Maar daar blijft het dus niet bij. Lufthansa wil met de Wings-maatschappijen, die allebei een veel lagere kostenstructuur hebben, ook langeafstandsbestemmingen aanbieden. Vanaf eind 2015 komen er daarom drie A330-200’s bij de vloot van Eurowings om bestemmingen aan te doen zoals Florida, zuidelijk Afrika en het gebied rond de Indische Oceaan.

 

Voor die operaties zal Eurowings samenwerken met het Turkse Sunexpress, dat eigendom is van zowel Lufthansa als Turkish Airlines. De Duitse tak van SunExpress zal instaan voor de operaties met eigen Duitse crews.

 

De komende jaren zou de vloot moeten uitbreiden naar zeven stuks. De luchthaven van Keulen wordt de basis van de A330’s.

 

bron: www.flightlevel.be

 

Bekijk onderstaande promo video van Eurowings
http://bcove.me/pzvm0ouz

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.