Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 april 2014 @ 00:41 door Travelboy , 1009 keer bekeken

Transavia wil de komende jaren de strijd aanbinden met Europese prijsvechters als Ryanair en Easyjet. Vliegveld Lelystad heeft een belangrijke rol in de toekomstplannen van de Air France-KLM-dochter. 

 

Dat zegt directeur van Transavia Nederland Mattijs ten Brink maandag in Het Financieele Dagblad.

 

Transavia eindigde vorig jaar 20 miljoen euro in het rood en zoekt nu naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Uitwijken naar Lelystad kan volgens Ten Brink tot forse besparingen leiden.

 

"De tarieven zijn aantrekkelijk op Lelystad, we zouden wel gek zijn als we daar geen gebruik van zullen maken. We gaan de komende tijd in gesprek hoe we dat vorm zullen geven", aldus Ten Brink.

 

De luchtvaartmaatschappij ziet vooral potentie in Zuid- en Oost-Europa, waar volgens Ten Brink ruimte op de vliegmarkt is voor Transavia. "Het is nog niet te laat om de achtervolging op onze concurrenten in te zetten", laat hij optekenen in de krant.

 

Goedkoper
Lelystad wordt goedkoper dan Schiphol doordat de afhandeling van passagiers minder kost. Op Schiphol moet 29 euro per reiziger worden betaald, op Lelystad wordt dat de helft minder.

 

Schiphol maakte vorige week bekend grootse plannen met vliegveld Lelystad te hebben. De luchthaven in Flevoland moet de derde van Nederland worden. In 2018 moet het vernieuwde vliegveld open gaan. Schiphol heeft Lelystad Airport nodig om verdere internationale groei mogelijk te maken en is dan ook de belangrijkste financier van het plan.

 

bron: www.nuzakelijk.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.