Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 januari 2014 @ 13:58 door Travelboy , 1005 keer bekeken

Een adviseur van het Europese Hof van Justitie vindt dat het heffen van een toeslag voor ruimbagage in lijn is met de regels van de Europese Unie.

 

Advocaat-generaal Yves Bot deed zijn uitspraak naar aanleiding van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Spaanse low-cost carrier Vueling. Een passagier klaagde over de ruimbagageheffing van 40 euro voor het online inchecken van twee koffers. Dit is in strijd met de Spaanse wet. De Spaanse rechtbank zocht het advies van het Europese Hof om te bepalen of die wet in overeenstemming is met de EU-regelgeving.

 

Volgens Bot is dit niet het geval. “De Spaanse wetgeving die luchtvaartmaatschappijen verbiedt om toeslagen te rekenen voor het inchecken van bagage in de vorm van een optioneel prijssupplement is in strijd met de EU-wetten,” aldus Bot in zijn motivatie. Wel vindt hij dat airlines duidelijk moeten communiceren welke mogelijke toeslagen de passagiers te wachten staan.

 

Over het algemeen volgt het Europese Hof van Justitie het advies van de advocaat-generaal op in haar uitspraken. Het is niet duidelijk wanneer het Hof haar definitieve oordeel zal vellen.

 

bron: www.zakenreis.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.