Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 13 juni 2014 @ 00:31 door Travelboy , 874 keer bekeken

De kogel is door de kerk: vliegveld Lelystad wordt de tweede luchthaven van het land. Dat heeft staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten, zeggen bronnen tegen RTL Nieuws.

 

Het besluit betekent dat Lelystad Airport nu behoorlijk gaat uitbreiden. Het kabinet zal naar verwachting morgen met het besluit instemmen.

 

Jarenlang is er gesproken over de uitbreiding van Schiphol. In 2018 komt de luchthaven in de buurt van het plafond van 510.000 vluchten. Lelystad moet een groot deel van het vliegverkeer dat dan niet meer kan landen op Schiphol gaan opvangen.

 

Op termijn zullen dat, volgens de verwachtingen, 45.000 vluchten zijn. Daarmee zou de luchthaven op termijn groter worden dan die van Eindhoven, waar 43.000 vluchten per jaar worden verwacht. Door de lengte van de landingsbanen wordt er vanaf Lelystad gevlogen van en naar landen in Europa en het Middellandse Zeegebied.

 

Niet iedereen is blij met de plannen. Omwonenden en luchtvaartmaatschappijen als Arke en Corendon zijn tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Al jaren zitten ze onder voorzitterschap van oud-politicus Hans Alders in een overleggroep met vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector en Schiphol.

 

Vanaf 2018 naar Lelystad
Tegenstanders van de uitbreiding geloven niet dat Schiphol zo snel zal groeien. Daarom heeft staatssecretaris Mansveld de groeiverwachting van de luchthaven opnieuw laten uitrekenen door Alders. Op basis van de uitkomsten van dat extra onderzoek heeft ze besloten dat ze groen licht geeft voor de uitbreiding van Lelystad Airport.

 

De bedoeling is dat het vliegveld in 2018 met de vluchten gaat beginnen. Nu er een besluit is genomen, kunnen de landingsbanen worden verlengd, kan de nieuwe terminal worden gebouwd en kan nieuwe apparatuur worden besteld.

 

Bron: www.rtl.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.