Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 19 april 2014 @ 11:52 door Travelboy , 1062 keer bekeken

Vliegtuigmaatschappij Ryanair legt zich niet neer bij het vonnis van woensdag over KRO-uitzendingen die misstanden bij de budgetmaatschappij blootlegden. Ryanair heeft zijn advocaten opdracht gegeven onmiddellijk in beroep te gaan tegen 'deze bizarre beslissing', meldt de krant The Irish Times vandaag op basis van de Ierse prijsvechter. .

 

Een jaar geleden besteedde Brandpunt Reporter twee afleveringen aan misstanden bij de maatschappij. In november wijdde het programma opnieuw een aflevering aan dit onderwerp. Personeel van de maatschappij trok aan de bel over dubieuze maatregelen om zo veel mogelijk kosten te besparen, zoals met minder brandstof aan boord vliegen dan eigenlijk wenselijk is. Ook voelden piloten zich gedwongen achter de stuurknuppel te kruipen terwijl ze door ziekte of vermoeidheid niet in staat waren te vliegen.

 

Rectificatie
Ryanair weersprak de beschuldigingen en stapte naar de rechter voor een rectificatie en een uitzendverbod. Ook eiste het bedrijf inzage in het ruwe beeldmateriaal van de geanonimiseerde interviews met de klokkenluiders. Dat wees de rechtbank eerder al af.

 

De rechter oordeelde woensdag dat de programmamakers uitvoerig en gedegen onderzoek hebben gedaan. 'Op grond hiervan mocht KRO de beschuldigingen over de vliegveiligheid uiten. De uitzendingen hadden betrekking op de veiligheid in de luchtvaart. Het is daarmee een onderwerp van groot publiek belang, waar KRO terecht aandacht aan heeft besteed.'

 

Volgens Ryanair hebben de relevante autoriteiten de beschuldigingen in het KRO-programma al weerlegd. .

 

bron: www.trouw.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.