Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 11 februari 2014 @ 06:11 door Travelboy , 930 keer bekeken

De provincies Groningen en Drenthe en enkele gemeenten in deze provincies nemen nog geen besluit over financiële steun aan het vliegveld Eelde. Ze willen dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar de levensvatbaarheid van het vliegveld. Dat onderzoek moet nog voor het einde van deze maand klaar zijn. Dat meldt RTV Drenthe woensdag.

 

Vliegveld Eelde - dat behalve van de provincies ook eigendom is van de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo - vraagt miljoenen euro’s voor de gebouwen en terreinen rond de luchthaven. De politiek is echter sceptisch.

 

De Noordelijke Rekenkamer en onderzoeksbureau SEO oordeelden eerder dat het bijna onmogelijk was het vliegveld rendabel te maken. Het achterland is dunbevolkt en de concurrentie met Eindhoven en Lelystad is zwaar.

 

De overheden willen nu dat Ernst & Young het bedrijfsplan van de luchthaven opnieuw onder de loep neemt. Ook moet het accountantskantoor het mogelijke rendement onderzoeken en bekijken wat de investeringen de economie opleveren.

 

Verantwoordelijk gedeputeerde van de provincie Drenthe Ard van der Tuuk (PvdA) laat aan de omroep weten pas in april met de politiek over de plannen te kunnen spreken.

 

bron: www.nd.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.