Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 februari 2010 @ 00:50 door Travelboy , 1116 keer bekeken

De gemeenteraad van Brugge heeft dinsdagavond gediscussieerd over de terugkomst van Ryanair naar de Internationale Luchthaven Brugge-Oostende. Het Brugse stadsbestuur stapt in een vzw die de terugkomst van de Ierse luchtvaartmaatschappij financieel moet ondersteunen. Naast Brugge zullen ook Toerisme Oostende en het provinciaal toerismebedrijf Westtoer toetreden.

 

Ryanair liet in oktober 2009 aan de luchthavendirectie weten geïnteresseerd te zijn in de heropstart van de activiteiten op Oostende met één route. De vzw Toeristische Ontsluiting West-Vlaanderen moet dit helpen realiseren. De vzw kiest eventueel voor de Spaanse bestemming Gerona.

 

De groen-fractie in Brugge verzette zich tegen het engagement van het Brugse stadsbestuur. Ze wees daarbij op de geschiedenis van Ryanair op Oostende. Daarenboven vindt raadslid Rita Brauwers dat het niet de taak is van de overheid om een private luchtmaatschappij financieel te steunen.

 

Schepen voor Toerisme Jean-Marie Bogaert (N-VA) wijst erop dat de vzw alle partners die voor inkomend toerisme kunnen zorgen, kan ondersteunen. Dus niet alleen Ryanair. De keuze van Toerisme Brugge is de luchthaven van Gerona omdat die bestemming toeristisch het meest interessant is. Spanje is momenteel een groeimarkt voor het toerisme in Brugge. Malaga is volgens de schepen voor Brugge geen optie. De Vlaamse overheid is volgens Bogaert om economische reden wel geïnteresseerd.

 

Volgens de groen-fractie is er voor de opstart van de route naar Gerona op drie jaar 1.147.260 euro nodig. Daarvan zou 656.508 euro worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, de stadsbesturen van Brugge, Oostende en Gent en de vzw Hotels Brugge

 

bron: www.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.