Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2010 @ 18:39 door Travelboy , 1147 keer bekeken

De groei van vliegveld Eindhoven houdt kansen in voor chartermaatschappijen en prijsbrekers die hun vleugels in ons land willen uitslaan.

 

Het akkoord voor Eindhoven, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd, is tot stand gekomen na uitgebreide gesprekken met de betrokken partijen in de regio die zich inmiddels achter de plannen scharen.

 

Door de forse uitbreiding van het vliegveld kan Eindhoven Airport de concurrentie aan met snelgroeiende vliegvelden als Weeze (Duitsland) en Charleroi (België), die de afgelopen jaren honderdduizenden Nederlandse reizigers de grens over lokten.

 

De extra groei wordt onder meer mogelijk gemaakt door het in de ochtend- en avonduren langer toe te staan om op te stijgen en te landen. Daarentegen zal het op de zondagochtend langer stil moeten zijn.

 

Door het vorig jaar 1,7 miljoen passagiers verwerkende vliegveld voortaan niet om kwart voor elf 's avonds maar pas om twaalf uur te sluiten wordt het voor prijsbrekers als Ryanair een stuk aantrekkelijker vanaf Eindhoven te vliegen, omdat dan meer keer per dag op en neer gevlogen kan worden.

 

bron: www.telegraaf.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.