Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 september 2010 @ 01:01 door Travelboy , 1501 keer bekeken

Ryanair wil in de toekomst ook op de grote luchthavens in Europa vliegen. Nu vliegt de prijsvechter alleen op kleinere viegvelden die vaak tientallen kilometers buiten stadscentra liggen.

 

Die strategiewijziging is volgens topman Michael O'Leary nodig om snel te blijven groeien. Behalve op de allergrootste (London Heathrow, Paris Charles De Gaulle en Frankfurt am Main) zal Ryanair in de toekomst ook op de 'centrale' luchthavens een basis hebben.

 

De Ierse low-cost maatschappij koos ooit bewust voor tweederangs luchthavens zoals bijvoorbeeld Charleroi Brussels Airport en Airport Weeze om kosten te besparen en de ticketprijs laag te houden. Die lage prijs compenseerde meestal ruimschoots het ongemak dat gepaard ging met de extra reistijd.

 

EasyJet, die lagekostenmaatschappij die nu al op de grote luchthavens vliegt, krijgt er hierdoor een grote concurrent bij.

 

Ryanair geeft toe dat de strategiewijziging vermoedelijk gepaard zal gaan met hogere ticketprijzen. "Maar dat betekent niet dat onze gemiddelde ticketprijs zal stijgen van 34 naar 100 euro", aldus topman O'Leary.

 

bron: www.telegraaf.nlReacties

  • Travelboy
    vrijdag 24 september 2010, 18:24
    Schiphol is 1 van de duurste luchthavens van Europa. Lijkt mij dus geen Ryanair optie. Volgens mij kan Ryanair daar niet genoeg korting krijgen
  • Patrick
    vrijdag 24 september 2010, 07:08
    Als dit doorgaat zie ik ze nog wel eens op Schiphol gaan vliegen, al vermoed ik dat het vanaf Eindhoven of Weeze goedkoper zal blijven. Overigens vliegt Ryanair nu al op een paar grote luchthavens, zoals Madrid.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.