Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 november 2009 @ 01:51 door Travelboy , 1421 keer bekeken

V Australia, de internationale tak van de Australische low cost carrier Virgin Blue, overweegt in 2011 een rechtstreekse lijndienst te openen van Perth naar Londen. Dat melden Australische media. Het zou gaan om 's werelds langste lijndienst. V Australia zou ook Sydney rechtstreeks met New York willen verbinden.

Topman Brette Geoffrey zou met Boeing in onderhandeling zijn over de aanschaf van zes Boeing 777-200LR's. Dit toestel heeft het grootste vliegbereik ter wereld. V Australia vliegt op dit moment al met vier 777-300ER's; twee zijn er nog in bestelling.

Volgens diverse berichten wordt volgende week een grote order van Virgin Blue bij Boeing onthuld. Het zou gaan om zeventig toestellen, voornamelijk Boeing 737's. Onduidelijk is vooralsnog of dan ook een bestelling voor 'Triple 7's' naar buiten worden gebracht.

Op dit moment zijn er nog geen rechtstreekse vluchten tussen Australië en Europa. Meestal maken vliegtuigen op deze routes een tankstop in het Verre Oosten. Met de ingebruikname van toestellen als de Boeing 777-200LR en A340-500 behoren non-stop vluchten wel tot de mogelijkheden.

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.