Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 juli 2010 @ 13:36 door Travelboy , 1163 keer bekeken

KLM en Transavia gaan op Schiphol de strijd aan met prijsvechters als EasyJet door veel vaker en flink goedkoper naar een groot aantal nieuwe bestemmingen te vliegen.

 

De twee maatschappijen willen zo twee miljoen extra passagiers aantrekken, waaronder ook een flink deel van de reizigers die de laatste jaren overgestapt zijn naar goedkope vliegvelden nabij of net over de grens. "Vluchten naar steden als Berlijn, Madrid, Manchester, Milaan en Barcelona zullen vaker per dag aangevlogen gaan worden, terwijl ook veel meer tickets minder dan honderd euro gaan kosten", aldus KLM-directeur Gräber.

 

Vrijage

De stap lijkt een directe reactie op de vrijage van Schiphol met EasyJet, dat dolgraag een aantal toestellen vast op de Amsterdamse luchthaven wil stallen. De gesprekken met de Britse prijsvechter leidde vorige maand tot een felle ruzie tussen de luchthaven en KLM, dat vond dat haar positie ondermijnd dreigde te worden.

 

Ook dochter Transavia wil de ticketprijzen verlagen, onder meer door voortaan ook van de goedkopere H-pier te vertrekken. "Daarnaast gaan we vier nieuwe bestemmingen openen. Onder meer naar Thessaloniki en Casablanca", stelt topman Meijer.

 

Verder gaan beide maatschappijen bepaalde routes aan elkaars netwerk koppelen. "KLM-passagiers kunnen straks bijvoorbeeld met koffer en al zo met Transavia doorvliegen naar Malaga of Alicante", aldus Meijer. "Twee miljoen extra stoelen is goed nieuws voor de reiziger, maar ook voor Schiphol", vult Gräber aan. EasyJet en Schiphol zijn nog in gesprek over de vestiging in Amsterdam.

 

bron: www.telegraaf.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.