Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 12 juni 2010 @ 01:09 door Travelboy , 1056 keer bekeken

Het terrein van Luchthaven Twente wordt voor 29,8 miljoen euro gekocht door provincie Overijssel en gemeente Enschede van de rijksoverheid. De bedoeling hiervan is om de voormalige vliegbasis als burgerluchthaven Twente een doorstart te geven. In het gebied van 482 hectare komt ook ruimte voor bedrijven, woningen en natuur, meldde de provincie Overijssel vrijdag (11 juni).

 

Een overeenkomst voor de overname van de luchthaven is inmiddels ondertekend door Rijk, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

 

Over de passagiersaantallen die de luchthaven Twente zou kunnen generen bestaat nog onduidelijkheid. Aan Gedeputeerde Staten (GS) is gevraagd een duidelijker onderbouwing van de berekening van de brandbreedte van passagierscijfers te geven.

 

De eerdere inschatting van de bandbreedte was van 0,19 tot 5,18 miljoen passagiersbewegingen. Nieuwe berekeningen leveren nu een uitkomst op die ligt tussen 0,39 en 4,53 miljoen passagiersbewegingen, aldus de provincie.

 

GS vindt echter dat op grond van deze cijfers niet kan worden geconcludeerd dat op voorhand een kansrijke tender niet haalbaar zou zijn. Daarbij spelen volgens de provincie ook andere factoren, zoals het ondernemerschap van een exploitant, een rol. Verder is volgens GS de relatie tussen het aantal passagiers en de werkgelegenheid niet rechtstreeks te leggen.

 

De provincie noemt de luchthavenontwikkeling en het vervoeren van 1,2 miljoen passagiers "geen doel op zichzelf". "Het is een middel dat de motor kan zijn voor de economische ontwikkeling van Twente", zo luidt de overtuiging van Gedeputeerde Staten.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.