Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 06 mei 2010 @ 19:20 door Travelboy , 1348 keer bekeken

De Limburgse gemeente Bergen trekt donderdag de procedure in die zij tegen de vergunning voor het vliegveld had aangespannen bij een Duitse rechtbank. Daarmee wordt de laatste bedreiging voor het voortbestaan van Airport Weeze weggenomen.

 

De luchthaven is bereid de kosten voor het plaatsen van geluidwerende suskasten bij enkele honderden woningen in Bergen te betalen. Ook kunnen de inwoners van Bergen die destijds bezwaar hebben gemaakt tegen de vergunning voor Airport Weeze de 75 euro die ze voor hun bezwaarschrift moesten betalen, terugkrijgen.


Gemeente en luchthaven zullen de overeenkomst donderdagmiddag toelichten tijdens een persconferentie op de luchthaven. Daarmee is de laatste barrière voor de luchthaven - na zeven jaar onzekerheid - weggenomen.


De gemeente Bergen was de laatste van het handjevol bezwaarmakers dat nog was overgebleven. Vorig jaar bereikte de luchthaven al overeenstemming met een aantal Duitse omwonenden van de luchthaven en met een in Bergen woonachtige Nederlandse bezwaarmaker.


Allen klaagden over geluidsoverlast van de luchthaven in hun woonomgeving.


Uit de jaarcijfers 2009 van Klachtenbureau Luchtverkeer Maastricht blijkt dat van de bijna 39.000 klachten die werden ingediend er slechts 723 betrekking hadden op Airport Weeze.

 

bron: www.gelderlander.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.