Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 november 2009 @ 01:54 door Travelboy , 1239 keer bekeken

De EU-landen lijken niet van plan om op korte termijn een einde te maken aan het verbod om flesjes water of andere vloeistoffen mee aan boord van een vliegtuig te nemen. Het Europees Parlement heeft er eerder op aangedrongen de maatregel te schrappen, maar de meeste transportministers van de EU-lidstaten willen dat pas doen als het veilig kan.

De ministers spraken afgelopen vrijdag in Luxemburg over het onderwerp. De regeling, ingesteld om te voorkomen dat terroristen vloeistofbommen in een vliegtuig weten te krijgen, loopt volgend jaar af. Volgens een ingewijde zal ze vermoedelijk voor een jaar of vier verlengd worden. Tot zo lang duurt het volgens deskundigen om detectie-apparatuur te ontwikkelen die onderscheid kan maken tussen onschuldige drankjes of parfum en vloeistoffen die worden meegenomen bij het reizen waarmee kwaadwilligen explosies kunnen veroorzaken.

Veel passagiers ergeren zich eraan dat ze geen flesje water of andere drankjes mee het vliegtuig in mogen nemen. Het Europees Parlement  heeft erop aangedrongen de maatregel, bedoeld om te voorkomen dat er vloeistofbommen aan boord worden gesmokkeld, te schrappen. De Europese Commissie neigt ertoe het huidige verbod ietwat te versoepelen. Drank of andere vloeistof die taxfee is gekocht buiten de EU, zou bij het overstappen binnen Europa niet meer ingeleverd hoeven te worden.

De Europese Commissie   stelde vrijdag voor om het verbod de komende jaren geleidelijk af te bouwen. Maar de transportministers van ondermeer Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië en Nederland vinden dat niet verantwoord zolang er geen apparatuur voorhanden is om gevaarlijke vloeistoffen op te sporen. Ook minister Eurlings staat volgens zijn woordvoerster op dat standpunt. ,,De minister wil af van het verbod, maar alleen als dat veilig kan." "We moeten vooroplopen bij de klantvriendelijkheid, maar we mogen de veiligeid niet uit het oog verliezen", zei de minister.

bron: www.toerismenieuws.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.