Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 december 2010 @ 21:33 door Travelboy , 1319 keer bekeken

Vanaf 1 januari 2011 wordt een nieuwe toeslag geheven op elk vliegticket vanuit Duitsland. De Duitse overheid hoopt zo één miljard euro per jaar binnen te halen om het begrotingstekort als gevolg van de economische crisis binnen de perken te houden.

 

Toeslag
Voor een ticket binnen Europa komt er € 8 bij, voor het Midden-Oosten en Afrika € 25 en voor de allerverste bestemmingen bedraagt de schade € 45. Ook de binnenlandse vluchten worden hard getroffen. Voor zowel het opstijgen als het landen in Duitsland wordt € 8 geheven.

 

Net als in Nederland
In Nederland is er in 2008 een soortgelijke vliegtaks ingevoerd. Gelukkig is deze op 1 juli 2009 weer afgeschaft, omdat er te veel mensen uitweken naar het buitenland of met de auto of trein op vakantie gingen. De maatregel zou de Nederlandse economie zelfs 1,2 miljard euro hebben gekost. Ook na de afschaffing van de vliegtaks bleven de Duitse vliegvelden zoals Düsseldorf, Dortmund en Frankfurt een populair alternatief voor Schiphol.

 

Kritiek
Direct na de aankondiging stuitte het besluit op felle kritiek. Luchtvaartmaatschappijen voorspellen een sterke afname van het aantal passagiers. Veel mensen zouden door de toeslag minder snel geneigd zijn een ticket te boeken. Doordat maatschappijen zelfs in het hoogseizoen maar een paar euro winst maken per passagier, zouden de prijzen van de tickets omhoog moeten om het verlies aan passagiers te compenseren. Volgens luchtvaartorganisatie IATA-topman Giovanni Bisignani gaat de maatregel 'voorbij aan de lessen van het mislukken van een vergelijkbare belasting in Nederland.

 

bron: www.columbusmagazine.nl Reacties

  • Patrick
    donderdag 30 december 2010, 21:55
    Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat ze hem in Duitsland ook weer afschaffen denk ik.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.