Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 16 april 2010 @ 02:34 door Travelboy , 1287 keer bekeken

Deze zomer rijdt net als vorig jaar ’s nachts een Intercity van Enschede naar Schiphol en terug. De nachttrein sluit goed aan op de vroegste (charter)vluchten. Vorig jaar gaven reizigers de nachttrein gemiddeld een 8,5.

 

Passagiers die laat in de avond of na middernacht landen, kunnen met deze trein terug naar huis. Vorig jaar maakten circa 150 reizigers per nacht gebruik van de trein. Onderzoek wijst uit dat reizigers erg tevreden zijn over deze verbinding. Zij geven de nachttrein gemiddeld een 8,5. Met name comfortabel reizen, geen parkeerkosten en aankomst direct onder Schiphol Plaza zijn redenen waarom passagiers voor de trein kiezen. Wie de auto neemt moet bij Parkeren Schiphol rekening houden met hoge parkeerkosten (8 dagen parkeren tot € 82,50).

 

Schiphol
Roel Hellemons, Director Airport Operations van Amsterdam Airport Schiphol geeft aan: "Schiphol is zeer verheugd met deze intercity in de zomerperiode. Het is een mooie uitbreiding van het al omvangrijke 24-uurs netwerk rond Schiphol en draagt bij aan duurzaam vervoer. Het treinennetwerk naar Schiphol is de afgelopen jaren continu versterkt met meer directe, snelle verbindingen en hogere frequenties. Schiphol is vanuit heel Nederland en de rest van de wereld, snel en comfortabel bereikbaar".

 

Hilversum
Dit jaar rijdt de trein voor het eerst via Utrecht. Vorig jaar reed de trein via Hilversum (zonder stop). In de nacht zijn er veel werkzaamheden waardoor een route dit jaar via Hilversum niet iedere dag te realiseren was. De route via Utrecht heeft als voordeel dat reizigers hier kunnen overstappen op het reguliere nachtnet.

 

Groningen
Een nachttrein Groningen - Schiphol zit er dit jaar nog niet in. Wel studeert de Nederlandse Spoorwegen erop om deze trein in de verdere toekomst op te starten. Daarbij wordt meegenomen hoe de nachttrein naar Enschede deze zomer verloopt.

 

Dienstregeling nachttrein Enschede - Schiphol
01.05 uur Vertrek station Enschede,
01.14 uur Vertrek station Hengelo,
01.27 uur Vertrek station Almelo,
01.54 uur Vertrek station Deventer,
02.06 uur Vertrek station Apeldoorn,
02.36 uur Vertrek station Amersfoort,
02.57 uur Vertrek station Utrecht Centraal
03.23 uur Aankomst station Schiphol.

 

Over de nachttrein Enschede - Schiphol

-Rijdt in de nacht van maandag 5 juli tot en met zaterdag 21 augustus 2010.
-Rijdt zes nachten per week, niet in de nacht van zondag op maandag.
-De Intercity stopt onderweg in Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort en Utrecht.
-De Intercity komt op Schiphol aan om 03.23 uur en keert rond 03.30 uur terug. Aankomsttijd in Enschede op de terugreis is om 05.45 uur.
-De exacte tijden staan binnenkort vermeld op de reisplanner op www.ns.nl en op mobiel.ns.nl.
-In de trein zijn de reguliere NS treinkaartjes geldig.

 

Bron: www.treinreiziger.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.