Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 augustus 2010 @ 02:20 door Travelboy , 1315 keer bekeken

De luchthaven Münster-Osnabrück (FMO) voert gesprekken met Ryanair over het uitvoeren van vakantievluchten van de Ierse prijsvechter van en naar het Duitse vliegveld dat op zestig kilometer van Enschede ligt.

 

De Westfälische Nachrichten berichtte gisteren over de gesprekken tussen de luchthaven in Greven en de chartermaatschappij. Hoewel beide partijen zich nog op de vlakte houden worden de contacten tussen FMO en Ryanair toch min of meer bevestigd door de aanbieder van goedkope chartervluchten. „We zeggen niet dat we niet met FMO onderhandelen”, zei een woordvoerster van Ryanair. Een zegsman van FMO houdt het erop ‘dat wij voortdurend in gesprek zijn met allerlei luchtvaartmaatschappijen over een mogelijke samenwerking.’

 

Ryanair vliegt sinds enige tijd in uitzonderlijke gevallen al op FMO, als de toestellen van de Ierse maatschappij door omstandigheden niet terecht kunnen in Bremen en Weeze.

 

De eventuele komst van Ryanair naar FMO is voor de Duitse luchthaven om meerdere redenen van strategisch belang. Zo zou een samenwerking tussen Ryanair en FMO een tegenvaller zijn voor de luchthaven Twente, die, als er een exploitant wordt gevonden, een doorstart zal maken. Het passagiersbereik van beide vliegvelden komt voor een belangrijk deel overeen. Daarnaast hebben de Duitsers de hoop dat een forse toename van het aantal chartervluchten er mede aan zal bijdragen dat de start- en landingsbaan van FMO kan worden verlengd. Aan die baanverlenging wordt door FMO al jaren gewerkt.

 

bron: www.tctubantia.nlReacties

  • Travelboy
    dinsdag 31 augustus 2010, 03:04
    Hoi Henk, Ik ben het niet met je eens. Zeer veel mensen zijn blij met de lage vliegtarieven van Ryanair. Veel regio´s betalen graag aan Ryanair. Het levert ze veel extra bezoekers op. Dat is weer goed voor de werkgelegenheid. De lagere tarieven in de reguliere luchtvaart zijn zeker te danken aan de concurrerende tarieven van Easyjet en Ryanair. en zo zijn er nog veel meer pro´s voor Ryanair te verzinnen.
  • henkcnx
    zaterdag 28 augustus 2010, 15:20
    Ach, Ryanair veranderd nogal eens hebben we kunnen lezen. Helemaal gek is het dat burgers in Duitsland ook nog moeten meebetalen om ze maar te kunnen houden hebben we ook kunnen lezen. Een dergelijke luchtvaartmaatschappij kun je maar beter niet in je buurt hebben.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.