Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 juni 2010 @ 00:10 door Travelboy , 1334 keer bekeken

De provincie Overijssel heeft gisteravond met een ruime meerderheid ingestemd met de doorstart van de luchthaven Twente en de daaraan verbonden gebiedsontwikkeling. Met vijf PvdA‘ers als voorstanders hebben Provinciale Staten royaal groen licht gegeven voor de voorgestelde heropening van het vliegveld.


Vier sociaaldemocraten stemden gisteravond tijdens de beslissende Statenvergadering tegen, zodat de doorstart van de luchthaven op de steun van zeker 28 van de 45 Statenleden rekenen. Twee Statenleden (van SGP en SP) waren afwezig.


Met de instemming van de provincie Overijssel kan de aanbesteding, die moet leiden tot het werven van een marktpartij die het vliegveld wil exploiteren, in gang worden gezet. Tot nu toe hebben twee commerciële partijen openlijk uitgesproken geïnteresseerd te zijn: de YDA Group uit Turkije en Air4rs.com van de Enschedese oud-piloot Chris Vaneker.


De gemeenteraad van Enschede stemde een half jaar geleden al in met de plannen het vliegveld en het omliggende gebied te ontwikkelen. Die strandden in Provinciale Staten, omdat de voltallige fractie van de PvdA het aanvankelijke plan te weinig onderbouwd vond. Een motie van CDA, PvdA en VVD leidde tot concretere cijfers over passagiers en werkgelegenheid. Reden voor vijf PvdA‘ers om nu wel in te stemmen.

 

bron: www.destentor.nlReacties

  • Travelboy
    zondag 12 september 2010, 04:50
    Gisteren ging het Vara programma Zembla over de mogelijke doorstart van luchthaven Twente. Ondanks 'een beetje' tunnelvisie van de redactie is het programma het bekijken waard. http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1972.0.html
  • henkcnx
    donderdag 17 juni 2010, 17:31
    Gelukkig goed nieuws. Vandaag hoorde ik al dat de anti beweging weer volop aan de slag gaat met Herman Finkers ( die daar helemaal niet woont) voorop. Wat je maar heel weinig leest is dat de grote meerderheid in Twente wel terdege voor de nieuwe luchthaven is. Maar ja, zo is de pers. Positief nieuws haalt het vaak niet bij het negatieve.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.