Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 november 2009 @ 01:53 door Travelboy , 1464 keer bekeken

Eindhoven Airport, een geduchte koncurrent van Airport Weeze, groeit volgend jaar fors. De tweede luchthaven van Nederland vervoert volgend jaar ongeveer 1,9 miljoen passagiers.

Dat heeft Eindhoven Airport dinsdag bekendgemaakt op basis van aantrekkende reizigersaantallen in de tweede helft van dit jaar. Dit jaar verwacht 1,7 miljoen passagiers, zo'n zeventigduizend meer dan in 2008.

De verwachte groei komt onder andere doordat budgetmaatschappijen Ryanair, WizzAir en AerLingus sinds januari nieuwe bestemmingen aankondigden. In juli van dit jaar rekende Eindhoven Airport-directeur Joost Meijs nog op krimp. Na de afschaffing van de tickettaks kreeg de luchthaven er echter steeds meer bestemmingen bij.

Aan de andere kant van de grens in het Duitse Weeze groeit het aantal passagiers ook gestaag door. Na 1,5 miljoen passagiers in 2008, verwacht directeur Ludger van Bebber voor 2009 meer dan 2,3 miljoen passagiers. "Wij verheugen ons over het feit dat wij ondanks dit moeilijke economische jaar tezamen met onze partners zo strek groeien", aldus Ludger van Bebber. "Nu al de 2 miljoen passagiersgrens bereikt te hebben is voor ons een belangrijke mijlpaal."

In zomer van 2010 heeft Hamburg International, welke op Weeze 1 Airbus 319, gebaseerd heeft, het aanbod uitgebreid met 2 bestemmingen naar de griekse eilanden Kos en Rhodos. Verwacht wordt dat Ryanair in de lente van 2010 een achtste B737 stationeerd en daarmee het aantal bestemmingen flink opgeschroeft wordt. Wizzair begint op 14 january met de derde wekelijkse vlucht naar Budapest. Airport Weeze verwacht in 2010 meer dan 2,5 miljoen passagiers te vervoeren.

bron: www.ed.nl

Mijn bron: www.sgniederrhein.netReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.