Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 september 2010 @ 18:27 door Travelboy , 862 keer bekeken

De invoering van de Duitse vliegbelasting is een feit. Met onmiddellijke ingang is de tax van toepassing op boekingen voor vluchten met vertrek vanaf 1 januari 2011, zo heeft de Duitse regering woensdag (1 september) besloten. De door de luchtvaartsector fel bekritiseerde vliegtax moet de Duitse schatkist jaarlijks één miljard euro opleveren.

 

De hoogte van de belasting is afhankelijk van de lengte van de vlucht. Op binnenlandse vluchten en intra-Europese vluchten bedraagt de tax 8 euro per passagier. Op de middellange afstand moet 25 euro worden betaald, terwijl de hoogte van de belasting op langeafstandsvluchten oploopt tot 45 euro.

 

Kinderen jonger dan twee jaar zonder een eigen zitplaats betalen de belasting niet. Evenmin is de tax van toepassing voor transferpassagiers en hoeft ook op binnenlandse ‘feedervluchten’ geen belasting te worden betaald.

 

Waarschijnlijk zullen luchthavens in onder meer Nederland en België profiteren van de invoering van de Duitse vliegbelasting.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

 • Travelboy
  zaterdag 4 september 2010, 17:49
  hoi henk, voor de meeste ryanair vluchten geldt €25.-- dat is iets anders dan €8
 • henkcnx
  vrijdag 3 september 2010, 23:16
  En zo zie je maar weer dat maatschappijen als Ryanair een luchthaven zomaar om 8 Euro laten vallen en naar de volgende wippen.
 • Travelboy
  donderdag 2 september 2010, 19:14
  Eindhoven en/ of Maastricht Ryanair basis?
 • Patrick
  donderdag 2 september 2010, 18:49
  Denk dat het een leegloop voor de Duitse luchthavens betekent, zeker in de grensstreek.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.