Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 06 mei 2010 @ 21:19 door Travelboy , 909 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappijen moeten maximaal 1.134,71 euro schadevergoeding ophoesten wanneer ze bagage van een passagier verliezen. Dat heeft het Europese Hof van Justitie vandaag bevestigd.
 

Het Hof boog zich over de zaak van passagier Alex Walz, die een vordering had ingediend tegen Clickair wegens het zoekraken van bagage die hij twee jaar geleden had meegenomen op een vlucht van Barcelona naar Porto. Walz eiste van de maatschappij 3.200 euro schadevergoeding: 2.700 euro voor de vergoeding van de waarde van de zoekgeraakte bagage en 500 euro voor de vergoeding van de door dat verlies geleden immateriële schade
 
 

Uitzondering
De aansprakelijkheid van een luchtvaartmaatschappij voor het verlies, vernieting of beschadiging van bagage wordt geregeld in het internationale verdrag van Montréal. Dat verdrag bepaalt dat de aansprakelijkheid beperkt is tot 1.134,71 euro, tenzij de passagiers voor de vlucht een verklaring afleggen over de waarde van de inhoud van de bagage.
 

De rechtbank in Barcelona wou van het Europese Hof van Justitie weten of de maximale aansprakelijkheid van het verdrag van Montréal ook immateriële schade omvat. Het Hof antwoordde bevestigend. "Deze begrenzing is absoluut en dekt zowel de immateriële als de materiële schade", aldus een mededeling van het Hof.

 

bron: www.hln.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.