Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 05 mei 2010 @ 01:38 door Travelboy , 1319 keer bekeken

Ga de strijd aan met Ryanair en bespaar!!! Dat je met Ryanair voor weinig geld leuke tickets kunt boeken is (hopelijk) algemeen bekend. En natuurlijk ook hun gave om daarna nog veel geld uit je zak te kloppen.

 

Misschien wel het grootste irritatiepunt is de ongeloofwaardig hoge creditcardtoeslag.  Betalen om te betalen! En dan natuurlijk ook nog per vlucht. Op dit moment is de Creditcard toeslag €5. Een weekendje weg met z'n tweeën kost dan alleen al aan credticardfee € 20,00.

 

Er zijn manieren om die toeslag te omzeilen. Twee zelfs.

 

1. Koop cadeaubonnen
Je kunt bij Ryanair met  cadeaubonnen betalen Ze zijn beschikbaar in uitvoeringen van € 25,00 en € 50,00. Let wel op want wanneer je deze gebruikt om een ticket te kopen, krijg je geen wisselgeld. Het heeft dus alleen zin om je cadeaubonnen in te wisselen wanneer het ticketbedrag dichtbij een veelvoud van € 25,00 of € 50,00 komt. (Je mag maximaal vier vouchers verzilveren)
Bij de aanschaf van een cadeaubon betaal je een extra € 5,00 voor de administratiekosten.
Reken dus goed uit of dit wel een goedkopere optie is.

 

2. Betaal met Visa Electron
Betalen met een creditcard van het type Visa Electron is bij Ryanair gratis. Maar vrijwel geen enkele Nederlandse bank heeft zo’n kaart.

 

Gelukkig is er een oplossing! Je kunt een gratis prepaid Visa Electron creditcard aanmaken bij EntroPay. Met je gewone creditcard kun je dan saldo op je ‘virtuele creditcard’ zetten en dat vervolgens gebruiken om je Ryanair-tickets mee te kopen. www.entropay.com

 

De commissie bij iedere betaling is 5%. Dit is over het algemeen minder dan de creditcardkosten.
Stel dat je vluchten bij elkaar €140,- kosten dan bedraagt de commissie € 7,- 
Dat is dus mooi € 13,00 minder dan de €20 die Ryanair rekent!

 

bron: www.aroundtheglobe.com

 

PS: Deze laatste tip geldt voor veel meer maatschappijen!!Reacties

  • Travelboy
    woensdag 5 mei 2010, 18:51
    Dank je voor de aanvulling. Johan
  • kojadi
    woensdag 5 mei 2010, 17:28
    Hoi, Visa Electron gebruiken als betaal optie is ook niet gratis meer. Ryanair heeft vorig jaar gekozen voor de Mastercard Prepaid. Met deze kaart betaal je geen 5,- administratie kosten. Deze kaart is aan te vragen via www.mywirecard.com Succes...

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.