Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 februari 2010 @ 20:35 door Travelboy , 926 keer bekeken

Prijsvechter Easyjet vindt Schiphol veel te duur en gaat met nieuwe bestemmingen over de grens frontaal de aanval openen op de Nederlandse luchthaven. De Britse luchtvaartmaatschappij start binnenkort een groot aantal nieuwe op Nederland gerichte bestemmingen om reizigers naar de luchthavens van Brussel, Düsseldorf en Dortmund te lokken.

 

,,We willen dolgraag uitbreiden op Schiphol, maar de luchthaven is gewoon veel te duur en wil niet naar ons luisteren. Daarom gaan we het nu zo doen'', aldus Easyjet-directeur Cor Vrieswijk zaterdag in een interview met De Telegraaf. We gaan er vol in en zullen ook een grote campagne in Nederland lanceren,'', zegt Vrieswijk.

 

Easjet is al langere tijd kritisch op Schiphol. Ondanks de afschaffing van de vliegtaks is Schiphol volgens de onderneming de duurste luchthaven van Europa. Easyjet diende eind 2008 een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) hierover. Volgens de Britse prijsvechter maakt Schiphol zich schuldig aan discriminatie door passagiers die vanuit Nederland vertrekken twee keer zoveel te laten betalen aan toeslagen als reizigers die op de luchthaven overstappen.

 

bron: www.bndestem.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.