Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 17 april 2010 @ 00:29 door Travelboy , 838 keer bekeken

Gestrande reizigers uit de Europese Unie hebben recht op een vergoeding. Zelfs bij ,,uitzonderlijke omstandigheden'', zoals nu het geval is met de aswolk die het vliegverkeer heeft platgelegd. Dat zei EU-commissaris Siim Kallas van Transport.

 

EU-burgers kunnen hun ticket omboeken naar een andere datum of hun ticket vergoed krijgen door de luchtvaartmaatschappij. Ook wees Kallas op het 'recht van verzorging'. Gestrande reizigers hebben recht op zorg in de vorm van een drankje, eten en onderdak.

 

Daarnaast hebben passagiers op grond van de Europese regels recht op informatie van de luchtvaartmaatschappijen, voor zover die voorhanden is, zei Kallas. Zij moeten op de hoogte worden gesteld van annuleringen en de duur van vertragingen.

 

Gedupeerde reizigers hebben echter geen recht op vergoeding van bijkomende schade. Als mensen hun vliegticket naar een zonnige vakantiebestemming terugvorderen bij de luchtvaartmaatschappij, krijgen zij bijvoorbeeld de reserveringskosten van hun hotel niet terugbetaald. Dat is alleen aan de orde als een langdurige vertraging de schuld zou zijn van de luchtvaartmaatschappij.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.