Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 03 januari 2010 @ 03:30 door Travelboy , 1121 keer bekeken

Wie deze dagen op reis vertrekt, kan maar beter precies plannen wat hij in zijn koffer stopt. Vliegtuigmaatschappijen zijn immers erg streng geworden als het gaat om overgewicht. Een paar kilootjes extra kunnen je al snel tientallen euro's kosten, in sommige gevallen zelfs meer dan je voor je ticket neertelde. Goed afwegen is dus letterlijk het devies, al maken sommige maatschappijen je het niet makkelijk om voor het boeken al te weten te komen op hoeveel kilo je nu precies recht hebt.

 

In zo'n gevallen is www.LuggagLimitss.com  een godsgeschenk. De site is Amerikaans maar gedraagt zich voor een keer als een echte wereldburger. Je geeft simpelweg in van waar naar waar je vliegt - en met welke maatschappij uiteraard - en komt vervolgens op een pagina terecht die alles netje uit de doeken doet. Niet alleen kom je te weten hoeveel kilo je mag meezeulen, maar ook nog eens het maximum aan koffers en centimeters, inclusief de regels voor handbagage.

 

De site is volledig gratis, bevat informatie over 103 luchtvaartmaatschappijen en belooft een en ander netjes up-to-date te houden. Luggage Limits kan je voorlopig nog niet helpen als je met Brussels Airlines vliegt, al heeft onze nationale carrier gelukkig wel een duidelijk overzicht van de limieten. Jammer genoeg is alle informatie in het Engels, al is er gelukkig wel overal sprake van centimeters en kilo's.

 

bron: http://blogs.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.