Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 februari 2010 @ 22:55 door Travelboy , 920 keer bekeken

Rotterdam Airport heet vanaf komende woensdag Rotterdam The Hague Airport. "De naamswijziging draagt bij aan de internationale positionering van de metropoolregio Rotterdam Den Haag en daarmee aan de versterking van het vestigingsklimaat", aldus de gemeente Den Haag.

Internationaal
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en zijn ambtgenoot Jozias van Aartsen van Den Haag verrichten de officiële handeling rond de naamswijziging. Dat doen ze samen met hun wethouders Lucas Bolsius (Rotterdam) en Frits Huffnagel (Den Haag). De wethouders dopen tevens een toestel van Transavia dat de naam Rotterdam The Hague Airport krijgt. Ruim een jaar geleden maakte Huffnagel bekend in gesprek te zijn over de naamswijziging. Den Haag profileert zich als internationale stad en bij een internationale stad hoort toch echt een luchthaven, zei de Haagse wethouder.
 
Geen nieuw idee
Het idee is niet nieuw. Al in 1996 was er overleg over. Rotterdam Airport heette aanvankelijk Zestienhoven en werd in 1956 geopend. Het verving het in de oorlog verwoestte vliegveld Waalhaven. Rotterdam Airport is eigendom van de Schiphol Group

bron: www.demorgen.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.