Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 september 2010 @ 00:56 door Travelboy , 1144 keer bekeken

Ryanair overweegt om tot 300 nieuwe vliegtuigen te kopen voor verschillende miljarden euro. Dat heeft Ryanair-topman Michael O'Leary woensdag gezegd in de Financial Times.
Voor het order zou behalve de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing ook EADS-dochter Airbus in aanmerking komen
.

 

O'Leary gaf eerder al te kennen dat voor kortere afstanden een piloot per vlucht volstaat. Copiloten vindt de topman overbodig, aangezien de vliegtuigcomputer vandaag alle belangrijkste taken tijdens een vlucht overneemt. "Hiermee kan de sector een hoop geld besparen", zei de manager, die bekendstaat om zijn provocerende uitspraken.

 

Wanneer nog enkel een piloot ingeschakeld wordt per vlucht, bestaat het gevaar dat die een hartaanval krijgt en een ongeval veroorzaakt. "In 25 jaar tijd en met meer dan tien miljoen vluchten heeft nog maar één keer een piloot een hartaanval gekregen, en die heeft het vliegtuig bovendien nog zelf aan de grond gezet", aldus O'Leary.

 

bron: www.standaard.beReacties

  • Patrick
    donderdag 9 september 2010, 07:26
    Nieuwe vliegtuigen betekent ook nieuwe routes, dus ik ben benieuwd. Een deel zal wellicht bedoeld zijn als vervanging voor oude toestellen, maar zeker niet allemaal.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.