Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 09 juni 2010 @ 19:01 door Travelboy , 1258 keer bekeken

De Duitse vliegtuigmaarstschappij Germanwings denkt hardop na over een overstap naar Maastricht Aachen Airport. De Lufthansa-dochter voorziet grote problemen als Duitsland een vliegtax gaat invoeren. De Duitse regering wil met een vliegtax 1 miljard euro ophalen.

 

De hele Duitse vliegtuigbranche staat daarom op zijn achterste benen. Volgens Germanwings komt een groot deel van de klanten uit Nederland. “Als we in Duitsland 10 tot 15 euro meer moeten vragen per ticket, dan kunnen beter naar onze klanten toe gaan”, zegt een woordvoerder van de vliegmaatschappij. Germanwings vliegt 67 bestemmingen aan vanaf luchthaven Köln-Bonn. “Maastricht ligt op slechts een uurtje rijden met de auto.”

 

De Maastrichtse luchthaven heeft nog geen contact gehad met Germanwings, op een telefoontje na. “We weten dan ook niet meer dan wat in de pers staat”, zegt Jan Tindemans, “maar vanzelfsprekend zijn ze van harte welkom, net als de andere maatschappijen. Maar we moeten eerst zien of de invoering van de vliegtax in Duitsland wel doorgaat.”

 

De invoering van de vliegtax in Duitsland is nog maar een plan. Het definitieve besluit daarover is nog niet genomen. Vandaar dat vliegmaatschappijen nu proberen de politiek onder druk te zetten door te dreigen met vertrek naar het buitenland.
In Nederland is de vliegtax vorig jaar juist afgeschaft nadat na de invoering bleek dat Nederlanders massaal de grens over trokken naar Duitse en Belgische vliegvelden.

 

bron: www.limburger.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.