Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 februari 2010 @ 01:41 door Travelboy , 1052 keer bekeken

Ryanair mag dan tot de goedkoopste luchtvaartmaatschappijen van Europa behoren, dat wil niet zeggen dat ze hun zaakjes ook allemaal ethisch verantwoord regelen. De luchtvaartmaatschappij eindigt bij een beoordeling van de prestaties op het gebied van milieu, maatschappelijk ondernemen en informatievoorziening naar klanten bij de laatste 10 van maar liefst 581 maatschappijen.

Deze lijst werd samengesteld door Covalence, een bedrijf uit Genève dat op basis van 45 punten, waaronder arbeidsomstandigheden en mensenrechten, verschillende bedrijven beoordeelt. Ryanair kwam in deze beoordeling uit op de 575e plaats en scoort daarmee net iets beter dan tabaksfabrikant Phillip Morris en oliegigant Chevron.

Sowieso scoren de Ierse bedrijven niet erg goed in de lijst. Het enige andere Ierse bedrijf, CRH plc, komt uit op een 557e plaats en scoort daarmee net wat beter dan Ryanair.

In de top 10 zijn vooral grote namen te vinden, als IBM, Intel, Marks Spencer, Unilever, Cisco Systems, Dell en Procter & Gamble. In de top 20 zien we nog meer bekende namen, zoals Shell, Microsoft, Nike, Starbucks, Vodafone, Danone en AIG.

Het bedrijf dat het allerslechtst scoort is Monsanto. Dit chemiebedrijf uit de Verenigde Staten is wereldleider op het gebied van genetisch gemanipuleerde zaden en kan onder andere Coca Cola tot haar klanten rekenen. Dit bedrijf krijgt regelmatig veel kritiek te verduren, omdat het patenten aanvraagt op genetisch gemanipuleerde zaden. Tegenstanders vinden dat dat niet mogelijk zou moeten zijn.

bron: http://vakantie.excite.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.