Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 19 juli 2010 @ 23:11 door Travelboy , 1345 keer bekeken

Een annuleringsverzekering biedt meestal uitkomst wanneer je door een onverwachte gebeurtenis niet op reis kunt. Toch blijkt uit onderzoek van Reisverzekeringblog.nl dat er grote verschillen zijn in de dekkingen van verzekeraars. Een andere opmerkelijke uitkomst is, dat in de meeste gevallen een zelf samengestelde reis niet onder de dekking van een annuleringsverzekering valt.

 

Reisverzekeringblog.nl onderzocht de voorwaarden van de annuleringsverzekeringen bij 11 grote reisverzekeraars en trok drie belangrijke conclusies:

 

- Een annuleringsverzekering geeft meestal geen dekking bij een samengestelde reis.

 

- Calamiteiten zoals de IJslandse aswolk vallen niet onder de dekking van een annuleringsverzekering.

 

- Reden tot annuleren verschilt sterk per verzekeraar.

 

Geen dekking bij een samengestelde reis

Door de komst van internet en lowcost airlines stellen steeds meer mensen zelf een reis samen (losse vlucht en een hotel die apart geboekt worden). Mocht je vliegtuig door omstandigheden niet kunnen vertrekken dan moet je alsnog gewoon je hotel betalen. Een schadeclaim bij je annuleringsverzekering indienen heeft geen zin, omdat dit niet standaard meeverzekerd is.

 

De aanvullende dekking voor de samengestelde reis is bij ABN AMRO, Interpolis en Univé niet af te sluiten. Bij andere reisverzekeraars zoals ANWB, Europeesche en Unigarant is deze dekking aanvullend mee te verzekeren tegen een premietoeslag van 1%. Als één onderdeel van de reis uitvalt worden de overige onderdelen vergoed met deze aanvullende dekking.

 

Geen dekking bij uitvallen van vluchten door aswolk

Ook het uitvallen van vluchten door de aswolk valt niet onder de dekking van een annuleringsverzekering. Dit leverde veel onbegrip en teleurstellingen op bij verzekerden. De meeste reisverzekeraars zijn coulant met deze situatie omgegaan, maar dit is geen garantie voor de toekomst.

 

Reden tot annuleren verschilt sterk per verzekeraar

Er zijn een aantal voorwaarden die standaard onder de annuleringsverzekering vallen. Bijvoorbeeld, wanneer jij of een familielid onverwachts ziek wordt. Maar naast de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden zijn er nog een aantal opvallende verschillen te zien tussen de verzekeraars. Zo vinden Centraal Beheer en Interpolis het onverwachts krijgen van een adoptiekind een gegronde reden om te annuleren. Bij Mondial Assistance mag je annuleren wanneer je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek wordt of komt te overlijden.

 

Bij een aantal verzekeraars is een verplicht herexamen, de aankoop van een woning, of een nieuwe baan na werkloosheid ook een reden om je geboekte vakantie te mogen annuleren.

 

Het gehele onderzoek is te lezen op Reisverzekeringblog.nl. Hier is een duidelijk overzicht te vinden van zaken die wel of niet onder de annuleringsverzekering vallen.

 

meer info op: www.reisverzekeringblog.nl/onderzoek-kortlopende-annuleringsverzekering

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.