Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 03 juli 2010 @ 00:38 door Travelboy , 1401 keer bekeken

Google heeft een aandeel gekocht in het bedrijf dat essensiele informatie ter beschikking stelt aan luchtvaarmaatschappijen, reisbureau's en online boekingssystemen. Het aantal zoekopdrachten dat op de website van Google ingevuld wordt en met reizen te maken heeft is enorm. Iets waar Google maar weinig van weet te profiteren ten opzichte van andere zoekmachines. Bij Google krijg je "alleen maar" zoekresultaten die met de bestemming te maken hebben. Bij bijvoorbeeld Bing.com, de zoekmachine van Microsoft, krijg je de mogelijkheid prijzen te vergelijken van diverse aanbieders en krijg je voorspellingen te zien wat de prijs waarschijnlijk gaat doen in de komende periode.

 

De aankoop die google gedaan heeft suggereert dat ze binnenkort met een site of integratie in de zoekmachine zullen komen die waarschijnlijk een flinke impact heeft op op de reisbranche. En het vinden van tickets veel gemakkelijker zal maken.

 

Wij reizigers weten als geen ander dat het op dit moment erg lastig kan zijn om het goedkoopste ticket te vinden via de honderden sites die er op dit moment op het internet te vinden zijn. Wanneer Google in zal stappen in het vindbaar maken van dit soort tickets zullen ze dit ongetwijfeld op dezelfde manier doen als hun eigen zoekmachine. Hierdoor zullen wij reizigers misschien gaan profiteren wanneer het ze lukt om betere en sneller goed geprijste tickets aan te bieden dan de gevestigde sites.

 

bron: www.aroundtheglobe.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.