Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 05 augustus 2010 @ 01:47 door Travelboy , 1209 keer bekeken

Nu het eind van de zomerdrukte in zicht is, heeft de Ierse prijsvechter Ryanair besloten de tarieven voor koffers weer te verlagen.  Voor de zomer werden die juist verhoogd om mensen te ontmoedigen veel bagage mee te nemen in het vliegtuig. Dat liet Ryanair vrijdag weten.

 

Vanaf 1 september moet voor een koffer met een gewicht van 15 kilo 15 euro worden betaald en voor een van 20 kilo 25 euro. Voor de zomerperiode was dat tarief verhoogd tot respectievelijk 20 en 30 euro.

 


Passagiers mogen gratis 10 kilo handbagage meenemen; dat verandert niet.

 

De hoge tarieven blijven overigens wel gelden voor alle vluchten van en naar de Canarische Eilanden. Dat is in de winter een populaire vakantiebestemming.

 

Volgens de luchtvaartmaatschappij is het aantal koffers dat deze zomer is ingecheckt gedaald, terwijl het aantal passagiers toenam. Een zwaar vliegtuig verbruikt meer brandstof. Ryanair zou dan ook het liefst zien dat passagiers alleen handbagage meenemen.

 

Bron: www.nu.nl

 

ps van de club: het tarief voor een tweede koffer van 15 kg blijft gehandhaaft op €35.--  meer info op www.ryanair.com/nl/vragen/toegestane-hoeveelheid-in-te-checken-bagageReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.