Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 december 2009 @ 19:11 door Travelboy , 1127 keer bekeken

In Ierland worden voorbereidingen getroffen voor de lancering van een nieuwe low cost carrier die gaat vliegen op routes tussen Europa en de Verenigde Staten. Volgens The Irish Examiner gaat de maatschappij ‘AerFair’ heten en wordt gezocht naar een startkapitaal van tweehonderd miljoen dollar. De ticketprijzen zouden dertig tot vijftig procent lager liggen dan de huidige transatlantische tarieven.


De point-to-point routes waarop de nieuwe carrier naar verluidt gaat vliegen zijn Dublin-Boston, Londen-San Francisco, Frankfurt-New York en Parijs-Chicago. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van secundaire luchthavens, zoals MacArthur Airport op Long Island.

De Ierse investeringsmaatschappij Bloxham is op zoek naar kapitaal om de nieuwe carrier op te zetten. Daarvoor zou onder meer Ryanair-topman Michael O’Leary zijn benaderd. Die heeft eerder laten weten wel wat te zien in een transatlantische low cost carrier. Boeing is gevraagd om een offerte voor de levering van de benodigde vliegtuigen.

Het doel zou zijn om binnen vijf jaar een marktaandeel van vier procent te realiseren in het vliegverkeer tussen Europa en de VS. Jaarlijks zou de maatschappij 1,2 miljoen passagiers willen vervoeren. Door aan boord gokspellen aan te bieden en de wi-fi-based verkoop van artikelen moeten de nodige extra inkomsten worden gegenereerd

Bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.