Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 05 oktober 2016 @ 20:18 door Travelboy , 1119 keer bekeken

Etihad Airways en de Duitse toerismegroep TUI AG willen een nieuwe Europese luchtvaartgroep oprichten door de samenvoeging van het Duitse TUI fly met bepaalde delen van airberlin.

 

De nieuwe holding zal in Oostenrijk worden opgericht, met als aandeelhouders TUI AG met 25%, Etihad eveneens 25% en 50% via een Oostenrijkse stichting. Deze nieuwe holding krijgt dan 62 vliegtuigen in portefeuille door de samenvoeging door vliegtuigen van TUI fly, het Oostenrijkse NIKI en airberlin.

 

Airberlin is goed voor 35 vliegtuigen, met inbegrip van de 14 vliegtuigen die op dit ogenblik in opdracht van TUI fly in wet-lease voor airberlin vliegen, evenals de vliegtuigen van het Oostenrijkse NIKI, een dochtermaatschappij van airberlin. De samengestelde groep gaat zich richten op point-to-point vliegverbindingen vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar belangrijke toeristische markten.
 

De vandaag ondertekende basisovereenkomst moet op termijn leiden tot een intensieve samenwerking tussen TUI AG, Etihad Aviation Group en airberlin. Etihad is met meer dan 29% van de aandelen grootaandeelhouder van airberlin. Air Berlin is dan weer het moederbedrijf van het Oostenrijkse NIKI. De noodlijdende tweede grootste Duitse luchtvaartmaatschappij airberlin kondigde vorige week nog een radicale transformatie aan waarbij ook 45 vliegtuigen en de bijhorende bemanningen voor een termijn van zes jaar voor Lufthansa gaan vliegeAirberlin, Etihad en TUI Duitsland in nieuwe luchtvaartgroepn.

 

De ontwikkelingen rondom TUI fly Germany van de laatste weken, zijn een pure Duitse aangelegenheid waar TUI fly Nederland en Jetairfly (binnenkort TUI fly) los van staan.

 

Bron: www.travel-magazine.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.