Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 17 april 2016 @ 04:41 door Travelboy , 1066 keer bekeken

Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft Norwegian Air International voorlopige toestemming gegeven voor vluchten tussen Ierland en de VS. Vanuit de luchtvaartwereld was veel verzet tegen die plannen, omdat Norwegian oneerlijk zou concurreren.

 

Norwegian Air International is een dochter van Norwegian, dat zelf al op Amerika vliegt. Met de Ierse dochter wordt het mogelijk om de vluchten op Amerika onder Europese open skies-regels te vergroten.

 

Tegenstanders vinden het besluit een slechte zaak, omdat Norwegian Aziatisch personeel zou inhuren dat voor een minimumloon vliegt en niet aan een vakbond verbonden is. Daarmee zou de luchtvaartmaatschappij oneerlijke concurrentie in de hand werken. Ook wordt Norwegian ervan beschuldigd het Ierse dochterbedrijf slechts te hebben opgezet om internationale arbeidswetgeving te omzeilen.

 

Topman Bjørn Kjos wijst die kritiek van de hand. “Het wordt een win-win voor Europese en Amerikaanse passagiers. Onze aanwezigheid zal duizenden Amerikaanse banen opleveren, plus tientallen miljoenen aan extra inkomsten voor de Amerikaanse economie.”Luchtvaartmaatschappijen en bonden hebben nog tot 6 mei om bezwaar te maken tegen het besluit

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/norwegian-mag-vliegen-tussen-ierland-en-amerikaReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.