Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 23 maart 2016 @ 21:05 door Travelboy , 1121 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij Transavia, dat vrijdag zijn eerste buitenlandse vliegbasis in München opent,  wil tot en met 2018 nog eens vanaf vier tot zes buitenlandse luchthavens gaan vliegen. Dat zegt topman Mattijs ten Brink in een interview met het AD, dat donderdag verschijnt. ,,We willen volgend jaar 1 à 2 nieuwe bases openen en in 2018 3 à 4. Ik kan nog geen namen noemen, maar de kans dat we niet verder groeien in Duitsland, is klein."
 
 
Ten Brink noemt ook Oostenrijk als markt waar groeipotentie is voor prijsvechters, en zegt dat Berlijn en Praag steden zijn die passen in het Transavia-profiel: bestemmingen die zowel voor de zakenreiziger als voor de toerist interessant zijn.
 
 
Transavia is onderdeel van Air France KLM, en wordt door het moederbedrijf naar voren geschoven als concurrent voor prijsvechters EasyJet en Ryanair. Die bedrijven zijn nu nog veel groter dan Transavia: Ryanair vervoert tien keer zoveel passagiers. Volgens Ten Brink is het echter nog niet te laat om een stevige positie te verwerven in budgetmarkt
 
 
,,De verwachting is dat de budgetmarkt de komende jaren met ongeveer 8 procent per jaar groeit, dus er is nog ruimte. Het is mijn doel om Transavia de komende drie tot vijf jaar met vijftig procent te laten groeien. Dat is wel afhankelijk van de goedkeuring van het moederbedrijf. Maar ik merk dat er veel steun en aandacht is voor Transavia, en dat is leuk."
 
 
 De eerste vlucht vanuit München vertrekt vrijdagochtend om 6.25 uur naar Faro. Transavia heeft nu twee vliegtuigen in Zuid-Duitsland gestationeerd, deze zomer zal dat aantal zijn gegroeid tot vier.
 
bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.