Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 juni 2016 @ 00:04 door Travelboy , 1018 keer bekeken

Ryanair  zal in oktober zijn operationele basis op het Rygge vliegveld in het zuiden van Noorwegen sluiten. Dit meldde de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa woensdag, nadat de Noorse regering een nieuwe passagiersbelasting introduceerde.
 
Het sluiten van de basis zal het vliegverkeer van Ryanair in Noorwegen met 50 procent terugdringen, ofwel 900.000 passagiers per jaar.
 
"Het gaat allemaal over de belasting", zei CFO David O'Brien tijdens een persconferentie in Oslo. "Schrap de belasting deze week en we zullen ons plan ongedaan maken."
 
Noorwegen besloot eerder dit jaar om per 1 juni een belasting te introduceren van 80 Noorse kronen, of omgerekend 8,60 euro, voor alle vertrekkende passagiers. Als gevolg van de belasting, zal Ryanair zijn basis op 29 oktober sluiten en 16 routes schrappen, waaronder die naar Brussel en Edinburgh.
 
Het privaat gehouden Rygge vliegveld zal zijn deuren sluiten, wat 1.000 banen kost, aangezien het vliegveld niet in staat is open te blijven zonder Ryanair.
 
Ryanair zei vier van zijn vliegtuigen en zijn cabinepersoneel van Rygge naar andere operationele stations te verplaatsen. Sommige routes vanuit Noorwegen worden verplaatst van Rygge naar andere vliegvelden, waaronder de route naar Londen Stansted, die vanaf het Gardermoen vliegveld in Oslo zal worden uitgevoerd
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.