Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016 @ 14:53 door Travelboy , 1140 keer bekeken

Ondanks de mooie groeicijfers is Transavia nog altijd verlieslatend. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers eind juli werd intern gemeld dat de maatschappij achterloopt op begroting en dat de verliezen in Duitsland de winst van de Nederlandse tak bijna geheel ongedaan maken. `In München blijven de inkomsten nog enigszins achter, dat hoort bij de aanloopfase`, zegt woordvoerder Marisca Kensenhuis.

 

Ook wordt de verliesgevende situatie in de hand gewerkt omdat Transavia zichzelf omvormt van vakantievervoerder tot een gewone lijndienstmaatschappij. `Dit heeft op korte termijn een negatief effect op de resultaten, omdat we de vrijgekomen capaciteit soms pas laat in het seizoen in de verkoop kunnen zetten.`

 

De maatschappij wil graag verder groeien in Europa, maar de Nederlandse vlag van Transavia wordt met argusogen bekeken door Franse piloten, die vluchten van KLM eisen omdat de maatschappij in hun ogen te hard groeit. `Zonder toestemming van de Franse piloten wordt verdere expansie van Transavia buiten de thuislanden moeilijk`, zeggen hoge bronnen in Parijs tegen De Telegraaf. Daarbij is er op holdingniveau niemand meer die het expansieproject trekt, sinds directeur Bram Gräber eind mei vertrok.

 

bron: www.profnews.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.