Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 september 2016 @ 22:49 door Travelboy , 898 keer bekeken

Overdekt parkeren op Airport Weeze kan nu ook: de luchthaven heeft op parkeerterrein P2 carports gebouwd met zonnepanelen op het dak. Zes weken is er gewerkt op de grote parkeerplaats P2, nu zijn de werkzaamheden klaar. In totaal 1.350 parkeerplaatsen bij de terminal zijn overdekt.
 
,,De nieuwe overdekte parkeerplaatsen bieden onze passagiers meer comfort en we leveren een verdere bijdrage aan een milieuvriendelijke energieproductie”, zegt luchthaven-directeur Ludger van Bebber. Want de carport daken beschermen de auto's niet alleen tegen neerslag en intens zonlicht, ze zijn allemaal uitgerust met zonnepanelen.
 
Op een oppervlakte van 25.000 vierkante meter zetten 15.296 zonnepanelen licht om in groene elektriciteit. De installatie heeft een capaciteit van 4,05 Megawatt/uur. Met deze hoeveelheid kunnen ongeveer 1.000 huishoudens van stroom worden voorzien.
 
De onlangs geopende parkeerplaats P2 is ook volledig omheind, de inritten zijn voorzien van videobewaking en in het donker zorgt de LED-verlichting van de carport voor een hoger niveau van veiligheid.
 
De luchthaven heeft vijf en een half miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe installatie. Er hebben 70 mensen zes weken aan gebouwd. Onder andere werd 75 kilometer kabel voor het zonnepanelen systeem aangelegd.
 
Op het terrein van de luchthaven Weeze zijn zo’n 7.000 parkeer-plaatsen beschikbaar voor passagiers op P1, P2 en P3. Alle parkeerplaatsen kunnen binnenkort niet alleen online worden geboekt, maar kunnen ook volledig voorafgaand aan vertrek worden geboekt en betaald
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.