Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 november 2016 @ 18:15 door Travelboy , 978 keer bekeken

De ambitie om van Transavia een pan-Europese lowcost-carrier te maken wordt in de ijskast gezet. Dit zei Jean-Marc Janaillac, de CEO van moederbedrijf Air France-KLM, vandaag bij de presentatie van zijn strategie Trust Together.

 

Het fusiebedrijf richt een nieuwe maatschappij op, die op competitieve mid- en longhaul routes moet concurreren met onder andere de Golfmaatschappijen. Hoewel Janaillac niet wil spreken van een lowcost-airline, zal het “een simpel en modern” product leveren.

 

Mede door de komst van die nieuwe maatschappij, is ervoor gekozen om aan de internationale expansie van Transavia een eind te maken. “Daar hebben we de capaciteit niet voor”, zei Janaillac. “Met Transavia richten we ons op de thuismarkten Nederland en Frankrijk.”

 

De vorige topman van Air France-KLM, Alexandre de Juniac, wilde Transavia internationaal juist flink uitbreiden. Daarom werd er een basis geopend in München, Duitsland. Het is nog niet duidelijk wat daar nu precies mee gaat gebeuren.

 

Lelystad
Pieter Elbers van KLM was ook aanwezig bij de presentatie van Trust Together. Hij zei daar dat Transavia zeer geïnteresseerd is om van Lelystad ‘een tweede’ Rotterdam of Eindhoven te maken, maar dat er pas een definitief besluit wordt genomen als er meer over de luchthaven bekend is.

 

bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.