Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 23 december 2016 @ 16:23 door Travelboy , 1048 keer bekeken


De International Airlines Group wil vanuit Barcelona long-haul low-cost vluchten gaan bieden. Om dit te kunnen doen, kan het bedrijf een nieuwe maatschappij oprichten of kan het hiervoor bestaande maatschappijen als Iberia of Vueling gebruiken. Dit stelt CEO Willie Walsh in een interview met de Spaanse krant La Vanguardia.

 

Om te beginnen worden er twee A330’s ingezet. Walsh mikt op de Verenidge Staten, Zuid-Amerika en Azië. “Met twee toestellen kunnen we drie of vier bestemmingen lanceren. Dan kunnen we snel uitbreiden”, stelt Walsh. Volgens La Vanguardia gaat het concreet om Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires, Santiago, Havana en Tokyo. Het nieuwe plan zou voor 250 banen zorgen en kan in de zomer van 2017 al beginnen, schrijft de krant.

 

In de nieuwe strategie ziet Walsh een grote rol voor Vueling als feeder. De low-cost carrier vliegt dagelijks heel Europa door en vervoert jaarlijks vijftien miljoen potentiële long-haul passagiers naar Barcelona. “Barcelona is een heel aantrekkelijke basis”, stelt Walsh. De rol van de Spaanse flagcarrier Iberia blijft volgens de krant in stand; de long-haul vluchten blijven vertrekken vanuit Madrid. Door voor Barcelona te kiezen blijft de positie van Iberia in Madrid gewaarborgd en kan Vueling worden versterkt.

 

Norwegian
Het plan lijkt een direct antwoord op de opening van een long-haul basis door Norwegian. De Noorse carrier begint in 2017 met vluchten naar Los Angeles, Oakland, Fort Lauderdale en Newark. In Barcelona heeft Norwegian al een Europese basis. Ook voert het bedrijf binnenlandse vluchten uit in Spanje. Vueling doet dit ook allemaal.

 

bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.