Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 mei 2016 @ 05:45 door Travelboy , 1128 keer bekeken

Meer dan honderd gedupeerde Vueling-passagiers hebben hun slag thuisgehaald. De Spaanse luchtvaartmaatschappij moet hen in totaal bijna 120.000 euro aan schadevergoedingen betalen nadat hun vluchten uren vertraging opliepen.
 
Via een zogeheten derdenbeslag bij IATA, de internationale organisatie die ervoor zorgt dat maatschappijen hun tickets correct uitbetaald krijgen, kregen we hen alsnog op de knieën", aldus Ralph Pais van Claim It, vertegenwoordiger van de gedupeerden. "Het is een juridische spitsvondigheid die voor het eerst is toegepast in zo'n dossier. Een belangrijk precedent, want zo wordt het voor maatschappijen héél moeilijk om nog onder claims uit te raken."
 
Sinds 2013 kan elke passagier een schadevergoeding eisen als zijn vlucht met minstens drie uur vertraging arriveert op de bestemming. De bedragen liggen vast in de wet en kunnen oplopen tot 600 euro. Hoe groter de afstand, hoe groter de compensatie. De 104 passagiers die een schadevergoeding eisten van Vueling krijgen nu bijna 120.000 euro. Een bedrag dat veel hoger ligt dan wat ze eisten
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.