Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 03 mei 2016 @ 02:17 door Travelboy , 806 keer bekeken

De strijd om het Atlantische luchtruim barst in alle hevigheid los en daar plukken vooral de reizigers de vruchten van. Vliegmaatschappij Norwegian heeft het plan opgevat om vluchten naar de Verenigde Staten aan te bieden voor slechts 69 dollar.
 
Met dochter en prijsbreker 'Norwegian Air Shuttle' zet de Noorse luchtvaartmaatschappij de aanval in op de gevestigde maatschappijen die deze lucratieve route aanvliegen tussen Europa en de Verenigde Staten.
 
In juli start Norwegian Air Shuttle met de transatlantische vluchten vanaf Paris-Charles de Gaulle. De luchtvaartmaatschappij kreeg na twee jaar wachten vorige maand eveneens voorlopig toestemming van de autoriteiten in de VS om met een Ierse dochtermaatschappij te gaan vliegen tussen Cork en Boston.
 
De plannen van Norwegian zullen met argusogen worden gevolgd door de gevestigde maatschappijen die nu nog geld verdienen aan deze route. De vraag is hoe ze daarop zullen inspelen. De concurrentie in de luchtvaartsector wordt er immers niet minder op. Ook de IJslandse maatschappij Wow Air stuntte vorig jaar met vluchten tussen Boston en Parijs voor 99 dollar. En Eurowings, de budgetdochter van Lufthansa, startte eind vorig jaar met goedkope vluchten naar Florida en Cuba.
 
bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.