Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 10 maart 2016 @ 16:32 door Travelboy , 952 keer bekeken

Eurowings breidt de long-haul-poot voorlopig niet uit. Volgens Reuters wil de maatschappij eerst de vluchtuitvoering op orde krijgen.

 

Eurowings moet de grootste low-cost carrier worden na Ryanair en easyJet en richt zich daarnaast op low-cost long-haul-vluchten. De piloten van moedermaatschappij Lufthansa waren niet gelukkig met het besluit om ook long-haul te gaan vliegen. De eerste vluchten van de maatschappij verliepen niet vlekkeloos; een vlucht naar Cuba liep meer dan zestig uur vertraging op.

 

Volgens Karl Garnadt, directeur van Eurowings, staat een uitbreiding nog niet op het programma. “We gaan kijken naar uitbreiding als de operaties stabiel zijn”, zei hij op de ITB-beurs in Berlijn. De maatschappij heeft de lancering van diverse bestemmingen al uitgesteld. Op sommige routes voert Lufthansa de vluchten uit namens de dochtermaatschappij.

 

Garnadt zegt we dat Eurowings ‘op koers ligt’ voor de langere termijn, omdat de vliegtuigen beter bezet zijn dan verwacht en de maatschappij profiteert van de lage olieprijs. Dit jaar wil de carrier twintig miljoen passagiers vervoeren.

 

De low-cost carrier heeft nu zeven A330’s in de long-haul vloot en wil ook met A330’s blijven vliegen. De tweedehandsmarkt voor die toestellen is vrij ruim, mede daardoor verwacht de CEO dat nieuwe toestellen vrij snel kunnen worden toegevoegd.

 

bron: www.upinthesky.nl

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.